Quina és l’edat ideal començar a fer classes de dansa?

dansa-inici-edatLa dansa forma part de la formació integral dels nens i les nenes. No només ajuda a desenvolupar la capacitat estètic-artística, sinó que també pot incidir en les habilitats físiques i en les intel·lectuals. En cada etapa educativa, es poden potenciar habilitats molt interessants també pel seu creixement personal:

Abans dels 4 anys

És l’edat on es desenvolupen les seves capacitats motores, per tant, el moviment i la imaginació són la base de les activitats. No es recomanen classes formals, sinó tallers on els nens i les nenes gaudeixin inventant-se històries o personatges i deixant que el seu cos experimenti al ritme de la música.

Dels 4 als 8 anys

És el moment en el qual comencen a tenir habilitat per prestar atenció i poden fer activitats encarades a coordinar del cos amb el moviment. Fins als sis anys encara el joc és l’eix central, però després ja poden començar a fer diferents exercicis que no requereixin gaire exigència a nivell físic. Poden començar amb dansa creativa o preballet, per continuar amb altres com la dansa contemporània, dansa clàssica, etc.

Dels 8 a 10 anys

Augmenta el grau de maduresa i concentració i per tant, ja poden seguir activitats amb estructura de classe formal, que requereixin un mínim de disciplina. Podran aprofitar per millorar l’equilibri, la força o la resistència. Per altra banda, gaudeixen molt fent treballs en equip, donat que comencen a tenir més consciència de grup i a desenvolupar la seva empatia.

Més de 10 anys

En començar a tenir més definits els seus gustos, és una etapa en la qual poden escollir el tipus de dansa en què es volen especialitzar. Els hi agrada compartir la seva afició en l’àmbit social i necessiten expressar la seva opinió. Els seus objectius poden ser simplement gaudir d’un passatemps o bé pensar en un futur en l’àmbit professional.

Per tant, la dansa és una activitat divertida amb beneficis per totes les edats. No cal ser un gran ballarí per tal de poder notar els seus efectes. Així que si veus que el teu fill o filla es posa a ballar amb qualsevol música o s’emociona cada vegada que veu a gent ballar, no et preocupis dels seus plans de futur, simplement deixa que balli!

Deixa un comentari